BP Young Artist Award 2020 voor Nederlandse schilder Modderman
14-05-2020

Egbert Modderman is uitgeroepen tot winnaar van de BP Young Artist Award 2020, ingesteld door National Portrait Gallery in London. Modderman (Groningen, 1989) krijgt de onderscheiding voor zijn schilderij Restless (Rusteloos). Het is de eerste keer in 30 jaar dat deze eervolle prijs naar een Nederlandse kunstenaar gaat. De BP Young Artist Award omvat een bedrag van circa 10.000 euro, opname in The National Portrait Gallery in Londen en deelname aan een expositie rond de prijs. Zijn galerie Bonnard te Nuenen is vanzelfsprekend apetrots op hem.

Modderman studeerde aan de Minerva kunstacademie in Groningen. Hij is vooral bekend om zijn verbeelding van Bijbelse verhalen. Zo werkt hij vanaf 2017 in opdracht van de Martinikerk aan zeven werken op het thema ‘barmhartigheid’. Ook Rusteloos heeft een Bijbelse inspiratiebron in de oudtestamentische figuur Eli. Model voor deze figuur stond een oudere metselaar uit zijn omgeving. Het gaat Modderman bij deze serie eerder om de invoelbare emoties dan om de Bijbelse context. Tot nu toe werd het werk van Modderman geëxposeerd in Nederlands en in de VS.

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top