Sandra Thie opent Good Looking Ruurlo
Good Looking in Ruurlo
29-05-2022

Goed voorbeeld doet goed volgen. Na drie edities van De Nederlandse Portretprijs krijgt de hedendaagse portretkunst in Ruurlo een fraaie follow-up. In Good Looking presenteren 60 portretkunstenaars hun werk. 59 daarvan waren de afgelopen jaren genomineerd door DNP. In Galerie De Smidse zijn ‘onze oude bekenden’ opnieuw te bewonderen. Sandra Thie vertelde bij de opening in welke gemoedstoestand haar DNP winnende portret 2020 tot stand was gekomen. Een goede stunt was het om Siobhán Kaufman, tweede-prijswinnares van het Rembrandt-project, uit te nodigen als tweede spreker.

Haar dramatische portret Loslaten, waarin zij zich liggend in de armen van haar zieke moeder heeft afgebeeld, is centraal opgesteld in de expositie. Dat vormt een mooie toevoeging bij alle mooie, grappige, verstilde en rauwe portretten die hier te zien zijn.

Good Looking in Galerie De Smidse, Ruurlo. www.goodlookinginruurlo.nl

 

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top