Lezing: Het zelfportret door de eeuwen heen.
09-10-2019

Het zelfportret is een boeiend genre binnen de portretkunst. Zelfportretten tonen ons behalve hoe een kunstenaar eruitzag ook hoe hij of zij zichzélf zag. Van anonieme ambachtsman in de Middeleeuwen en zelfbewuste Renaissance kunstenaar tot miskende bohemien eind 19e eeuw. Kunstenaars hebben altijd om diverse redenen zelfportretten gemaakt. Stijl, functie en gebruikte materialen veranderen naarmate we dichter bij het heden komen.

Sophie van Steenderen houdt haar lezing vanuit een gedegen kunsthistorische kennis, maar vertelt ook met passie en humor. Zij illustreert haar verhaal met de fraaiste geschilderde, gebeeldhouwde en gefotografeerde zelfportretten.

Zaterdag 26 oktober 14.00 -15.30 uur in de Filmzaal van Slot Zeist

Toegang: €5 (lezing) of €10 (combinatieticket tentoonstelling Het Portret + lezing)

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top