Weekend van het Portret 2022
een succes
21-10-2022

Het Weekend van het Portret 2022 in Loods 6 te Amsterdam was een succesvol event. Van 21 t/m 23 oktober bezochten 800 bezoekers de tentoonstelling ‘In Herinnering - portretten van dierbaren’. Onder dit motto waren 117 portretten tentoongesteld. Het geheel leverde een heel gevarieerd beeld op van hoe kunstenaars zich hun geliefden herinneren. Mooie, geestige en ontroerende portretten hingen en stonden er in tal van formaten, technieken en soorten van expressie. Carla van de Puttelaar zag kans er een harmonieus ingericht geheel van de maken.

Bij de opening memoreerde voorzitter Anja Swart haar vriendin Saskia Koppelaar-Siebers, de initiator en voorzitter van dNP. Saskia’s overlijden afgelopen januari leidde tot het gekozen thema. Kyra van Ramele droeg vervolgens het voor deze gelegenheid geschreven gedicht ‘In Herinnering’ voor. Jolande Withuis gaf daarna een interessante lezing over Jeanne Bieruma Oosting, over wie zij de biografie ‘Geen tijd verliezen’ schreef.

 

/20221020_0144.jpg

 

Gedurende de tentoonstelling gaven meer kunstenaars mini-colleges waarin zij het publiek toelichting gaven op hun werk. Dat het publiek de tentoonstelling sterk waardeerde blijkt uit de positieve respons op social media. Dat sterkt het bestuur in haar doelstelling: om aandacht te vragen voor hedendaagse portretkunst.

Via deze link kunt u alle getoonde portretten van het WvhP22 bekijken:

 

 

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top