De Nederlandse Portretprijs 2017

In 2017 schreef de Stichting De Nederlandse Portretprijs de eerste editie van deze competitie uit. Er werden 854 werken ingezonden waaruit uiteindelijk vijftig uit genomineerd werden voor de prijs. De vijftig werken waren te zien tijdens een drie maanden durende expositie in Paleis Soestdijk vanaf 21 april 2017. 

Ook tijdens deze competitie was er eerst een digitale selectie waaruit 119 werken geselecteerd werden. De selectiecommissie selecteerde individueel, digitaal. 

De kunstenaars van deze 119 werken brachten hun werk naar de selectiedag in het koetshuis van Paleis Soestdijk. Het was een leuke, drukke en ook spannende dag.

Een vakjury maakte vervolgens een keuze voor de prijswinnaars. Er waren twee winnaars ex aequo in de categorie 2D, een winnaar in de categorie 3D, een Jong talent winnaar, een winnaar van de publieksprijs en ook nog twee eervolle vermeldingen. 

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste Portretprijs editie!

Op ons Flickr-account kan je de 50 genomineerde werken bekijken.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top