De Selfieportretprijs

Hallo scholieren!

Balen jullie ook zo van de gevolgen van het coronavirus? Dan volgt hieronder een manier om die narigheid even helemaal te vergeten. Komende maand wordt een wedstrijd uitgeschreven voor het beste Selfie portret. Behalve dat je een leuke prijs kan winnen, kun je portret ook komen te hangen in een mooie expositieruimte.

Waar gaat het precies over?

De Selfie portretprijs wordt georganiseerd door de Nederlandse Portretprijs, een landelijke stichting die portretkunst stimuleert. Dit jaar organiseert de stichting voor (portret)schilders een wedstrijd en een tentoonstelling. Dit wordt gehouden in Slot Zeist. Om jongeren daarbij te betrekken is de Selfie Portretprijs in het leven geroepen. In 2019 bleek dat een groot succes. Nu wordt dat dus herhaald.

Meld je aan!

Hoe gaat dat?

Jullie sturen je selfieportret digitaal in. Een onafhankelijke jury kiest daarvan de beste werken uit voor een tentoonstelling en bepaalt wie de prijswinnaars zijn. De prijsuitreiking vindt plaats in de expositieruimte. DNP benadert diverse media om aandacht te besteden aan het geheel.

Wat wordt van jou verwacht?

Een origineel en goed gemaakt selfieportret, in alle denkbare technieken (getekend, geschilderd, van klei) – behalve alleen een selfie gemaakt met je smartphone! Een kunstig gefotoshopte selfie kan wel. Zolang als jij goed herkenbaar bent, ook als je je hebt verkleed of je je hebt geschminkt.

Portret: Babette Heijnen

wie en prijzen

Wie kunnen meedoen?

Scholieren of jongeren in Nederland tussen 12-18 jaar.

 Wat kun je winnen?

1ste prijs: € 250 en een Museum Jongerenkaart

2e    prijs: € 100 en een Museum Jongerenkaart

3e   prijs: € 50 en een Museum Jongerenkaart

De inzendingen sluiten 1 juli 2021! Schrijf je snel in.

Portret: Moose Boeke

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top