Het Randprogramma

De Nederlandse Portretprijs bestaat niet alleen uit de expositie in Slot Zeist. Gedurende de tentoonstelling is het ook mogelijk om workshops, lezingen, en mini-colleges te volgen. Deze worden allen op of nabij Slot Zeist georganiseerd, en bieden een verdiepende aanvulling op de reguliere expositie. Hiervoor werken we samen met de genomineerde kunstenaars en andere experts om interessante onderwerpen verder uit te diepen. Op deze pagina is meer te lezen over het randprogramma, en kan je je inschrijven voor de verschillende workshops en lezingen.

Lezingen

Tijdens De Nederlandse Portretprijs is het mogelijk om lezingen bij te wonen. Deze lezingen worden gegeven door kunstkenners, kunstenaars, en andere experts over een verscheidenheid aan onderwerpen. Lezingen duren ca. 1 uur, en een kaartje kost 10 euro.

Mini-colleges

Soms kan je, tijdens een bezoek aan de expositie, plotseling één van de deelnemende kunstenaars tegenkomen. Tijdens de expositie worden er mini-colleges gegeven door de genomineerde kunstenaars, waarin ze vertellen over hun kunstwerk en het ontstaansproces daarvan. Voor bezoekers is er de gelegenheid om vragen te stellen. Mini-colleges zijn inbegrepen bij de toegangsprijs, en vinden plaats om 11.15, 12.15, en 14.15. In de onderstaande agenda is te zien wanneer de mini-colleges plaatsvinden.

Workshops

Naast mini-colleges kan je de genomineerde kunstenaars ook tegenkomen tijdens één van de workshops. Bij een workshop ga je met 4-8 andere bezoekers zelf aan de slag met portretteren, onder begeleiding van één van de genomineerde kunstenaars. Er zijn workshops op verschillende niveaus, van beginner tot geavanceerd. Dankzij de kleine groepen krijg je uitvoerig en grondig advies, waardoor er altijd iets te leren is. De kosten van de workshops verschillen, afhankelijk van de hoeveelheid tijd en de materialen die nodig zijn om de workshop te geven.

Agenda

Workshops

15-09-2021: Martijn Versteeg, workshop voor kinderen
24-09-2021: Martijn Versteeg, workshop voor volwassenen

Lezingen

22-08-2021: Sam Drukker - Portretschilderen; Vergeet wat je weet
29-08-2021: Muriel de Beer - Hier een uiltje, daar een muiltje - symboliek in de portretkunst
05-09-2021: Maartje Terpstra - Even tussen jou en mij: waarom dit portret ook over jou gaat
25-09-2021: Patricia Huisman - Het zelfportret door de eeuwen

Mini-colleges

29-07-2021: Sandra Thie
12-08-2021: Daan van Doorn
20-08-2021: Monica Overdijk
28-08-2021: Martijn Versteeg
10-09-2021: Koos ten Kate
12-09-2021: Sandra Thie
17-09-2021: Monica Overdijk

Workshops

Het Zelfportret door de Eeuwen

Bezetting: 17 / 25

Lezing Maartje Terpstra: Tussen jou en mij: waarom dit portret ook over jou gaat

Bezetting: 15 / 25

Workshop: Schilderworkshop door Martijn Versteeg voor Volwassenen

Bezetting: 8 / 8

Workshop: Schilderworkshop door Martijn Versteeg voor Kinderen en Volwassenen

Bezetting: 7 / 8

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top