Publiek

Een portretprijs

Waarom kent een land met zo’n rijke historie van portretschilderkunst nog geen prijs op dit gebied? Kunstliefhebbers die zich daarover verbaasden richtten Stichting De Nederlandse Portretprijs op. De Engelse BP Portrait Award was daarbij een toonaangevend voorbeeld.

In de schijnwerpers

Prijzen geven hun onderwerp een speciaal cachet. Stichting De Nederlands Portretprijs zet de Nederlandse portretkunst in de schijnwerpers. Dat doet zij door het uitreiken van prijzen, maar ook door het organiseren van exposities en andere evenementen.

Wie weet is er in de toekomst zelfs plaats voor een Nationaal Portretmuseum!

Statuten van de Stichting

De stichting wil haar doel onder meer te bereiken door:
1. Het regelmatig organiseren van tentoonstellingen ter bevordering van de aandacht voor de portretkunst onder het publiek.
2. Periodiek organiseren van een landelijke uitreiking van prijzen aan een of meerdere makers van daartoe ingezonden werken van portretkunst na een beoordeling van die werken door een daartoe aangewezen deskundige jury.
3. Het rond het uitreiken van deze prijzen organiseren van tentoonstellingen, evenementen en publicaties waarbij de ingezonden werken en de portretkunst centraal staan.

Het beste uit de Nederlandse portretkunst

Op dit moment staan in deze galerij de 50 genomineerde werken die ook tijdens de expositie op Paleis Soestdijk te zien zijn.

Bij een prijswinnend portret wordt dit vermeld.