Aanmeldperiode gesloten

Kunstenaars konden zich aanmelden tot en met 31 maart 2019 voor de tweede editie van de Nederlandse Portretprijs. We hebben een record aantal aanmeldingen binnen gekregen, meer dan 1.250! 

Een hele klus om alles klaar te zetten zodat de jury aan de slag kan. Zij gaan de werken digitaal beoordelen en komen in mei tot een 'longlist' van werken. De makers van deze werken worden uitgenodigd om dit werk op de selectiedag 'live' te tonen aan de jury. 

De selectiedag is 3 juni 2019 en vindt plaats op Slot Zeist. Uit de longlist zal de jury een shortlist van 50 werken selecteren die geexposeerd zullen worden in Slot Zeist. Deze expositie vindt plaats vanaf 1 september tot en met 17 november.
Uit deze vijftig genomineerde werken zal de jury de winnaar aanwijzen. Er zijn 4 categorieën: 2D, 3D, Jong talent (30 jaar of jonger) en er is een publieksprijs. De prijsuitreiking zal plaatshebben op 3 november 2019.

Jury 2019

De prijzen:

Dit zijn de prijzen (totaal waarde meer dan 25.000,-):
- Winnaar 2D: Geldprijs 5.000,- plus een opdracht t.w.v. 5.000,-
- Winnaar 3D; Geldprijs € 5.000,- plus een opdracht t.w.v. 5.000,-
- Winnaar Jong Talent 2D: Ontwikkelingsbudget t.w.v. 2.500,-
- Winnaar Jong Talent 3D: Ontwikkelingsbudget t.w.v. 2.500,-
- Winnaar Publieksprijs: Oorkonde in de vorm van een beeld

Reglement voor de Nederlandse Portretprijs 2019

DEELNEMEN

Iedere deelnemer mag maximaal 3 werken aanmelden voor selectie voor de Nederlandse Portretprijs 2019. Per werk betaal je € 30,- deelnamekosten.
Na het invullen van je gegevens en het uploaden van je werk, kun je direct betalen via iDeal. N.B. deze bestanden kunnen niet groter zijn dan 5MB.
We raden aan eerst het Reglement door te nemen voordat je je aanmeldt. Dit document vind je onderaan deze pagina.

SELECTIE EN PRIJZEN

De jury bestaat uit deskundigen uit de kunstwereld. Deze onafhankelijke jury komt samen na sluiting van de aanmeldingsperiode en selecteert uit alle digitale inzendingen zo'n 120 kunstwerken (longlist). Deze werken worden tijdens een selectiedag (3 juni 2019) 'live' beoordeeld - de vijftig best beoordeelde werken worden genomineerd voor de portretprijs (shortlist). Deze vijftig werken zullenworden geëxposeerd in Slot Zeist van 1 september tot en met 17 november 2019. Uit deze vijftig werken zullen de prijswinnaars gekozen worden.

TENTOONSTELLING

Alle door de commissie genomineerde werken zullen worden geëxposeerd in Slot Zeist. We zullen deze portretten ook op onze website tonen. 

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top