Op 3 november 2019 zal De Nederlandse Portretprijs voor de tweede keer uitgereikt worden. Kunstenaars konden zich aanmelden met maximaal 3 werken via onze website. Na de aanmeldperiode zal een vakjury een eerste digitale selectie maken. De kunstenaars van wie werk(en) geselecteerd worden, worden verzocht deze op de selectiedag te komen laten beoordelen door de jury. Dit zal plaatsvinden in Zeist. Vervolgens komt de jury tot een shortlist van vijftig nominaties. Deze vijfitg werken zullen geëxposeerd worden in Slot Zeist van 1 september tot en met 17 november 2019. Tijdens deze periode wordt de prijs uitgereikt. 

De 50 genomineerden

De Nederlandse Portretprijs 2017

In 2017 werd voor de eerste keer de Nederlandse Portretprijs uitgereikt. Er waren 3 categorieën: 2d, 3d en een prijs voor Jong Talent. 
In totaal werden 854 portretten aangemeld, waaruit uiteindelijk een vijftigtal werken werden genomineerd voor de prijs. Deze zijn geëxposeerd in Paleis Soestdijk. 

Portretprijs 2017

Weekend van het Portet 2018: Het Zelfportret

In het laatste weekend van augustus 2018 organiseerde DNP het Weekend van het Portret 2018 met als thema 'Het Zelfportret'.

Weekend van het Portret 2018

Nieuws

De genomineerden voor de Selfieportretprijs zijn bekend!
Nominaties bekend!
02-11-2019

De Selfieportretprijs heeft verrassend goed, knap gemaakt en origineel werk opgeleverd. De genomineerde werken komen na 3 november te hangen in Stadhuis Zeist. De jury zal daar beoordelen wie de drie prijswinnaars zijn en deze zo snel mogelijk bekend maken. De exacte datum van de bekendmaking wordt binnenkort bepaald. Hou dus onze website en social media in de gaten.

Lees verder

Uitreiking van De NederlandseĀ Portretprijs 2019
28-10-2019

Zondag 3 november worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van De Nederlandse Portretprijs 2019. Dat wordt nog een hele ceremonie, want er zijn veel prijzen. Allereerst zal juryvoorzitter Rudi Ekkart het juryproces toelichten waarna de prijzen worden uitgereikt. En wel door cabaretier Stefano Keizers (categorie 2D) en door de voormalig Tussen Kunst en Kitsch presentator en kunstexpert Frans Leidelmeijer (categorie 3D). De winnaars zullen in opdracht van dNP deze BN-ers gaan vereeuwigen. Sponsor Royal Talens reikt de Jong Talent prijzen uit. En last but not least volgt de Publieksprijs, een mooie penning, uitgereikt door Slot Zeist beheerder Tom Gijsen. De middag wordt feestelijk afgesloten met een borrel.


De uitreiking is 3 november a.s. om 15.00 uur in Slot Zeist. Alleen voor genodigden.
De Tentoonstelling loopt nog t/m 17 november 201

Lees verder

Lezing: Het zelfportret door de eeuwen heen.
09-10-2019

Kunsthistorica Sophie van Steenderen houdt lezing Het zelfportret door de eeuwen heen.

Lees verder

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top