Bezoek de Nederlandse Portretprijs 2021!

Van 25 juni tot 26 september 2021 is de tentoonstelling De Nederlandse Portretprijs te zien in Slot Zeist. Op deze sfeervolle locatie hangen de 50 beste portretkunstwerken van Nederland, zoals geselecteerd door onze jury. Op deze pagina vindt u de bezoekersinformatie voor de tentoonstelling. Wilt u direct reserveren? Dat kan via de website van Slot Zeist

Openingstijden

De tentoonstelling De Nederlandse Portretprijs is te bezoeken van 25 juni t/m 26 september 2021. De tentoonstelling is dinsdag tot en met zondag open van 11 tot 17 uur.

Toegangsprijzen

  • Volwassene regulier: €5,50
  • Houders Museumkaart/Rembrandtkaart of bij groepen v.a. 10 personen: €4,50
  • Leden Algemene Senioren Vereniging Zeist of bezitters U-pas: €1,00
  • Scholieren vanaf 13 jaar of studenten op vertoon van studentenpas: €1,00
  • Jeugd t/m 12 jaar: gratis

 

Speciale acties

Voor kinderen is er een speciale familietas ontwikkeld. Samen met hun (groot)ouders maken ze op een speelse en creatieve manier kennis met verschillende aspecten van de portretkunst. Deze familietas is gratis en is bij de kassa af te halen. Voor het gebruik van de tas moet borg worden betaald.

Bewaar het entreebewijs goed!

Op vertoon hiervan kunt u in de Orangerie gebruik maken van de aanbieding voor € 6,- een kopje koffie/thee met een heerlijk gebakje.

 Coronamaatregelen

Net zoals bij andere culturele maatregelen, gelden in Slot Zeist de algemene coronamaatregelen. Als onderdeel hiervan moeten bezoekers zich van tevoren aanmelden voor de expositie. Heb je klachten die mogelijk door het coronavirus veroorzaakt kunnen worden? Stel je bezoek dan uit tot een later moment. 

Is Slot Zeist rolstoeltoegankelijk / geschikt voor mindervaliden?

Slot Zeist beschikt over meerdere liften die toegang bieden tot de verschillende zalen in Slot Zeist alsook de expositieruimte. Daarnaast bevindt zich een mindervalideparkeerplaats op het Slotplein.

Routebeschrijving

Vanaf de invalswegen verwijzen zowel blauwe Parkeerroute-borden als crème Bestemmingsborden naar Slot Zeist. Het Slot en de parkeerplaats liggen op loopafstand van elkaar en zijn daarom grotendeels bereikbaar via dezelfde route. Alle routes hebben een route-informatiepunt, waar u gratis het laatste stuk van de route kunt afdrukken.

Vanaf de A12 Utrecht-Arnhem

Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Den Bosch Arnhem, Utrecht (ZW)

Neem na afrit 20 'Driebergen-Zeist' de N225 richting Zeist. Na ± 3 km komt u uit op het Rond, met restaurant Hermitage voor u, hier gaat u linksaf. De P-borden verwijzen naar de juiste eindbestemming.

Vanuit Utrecht [A28 respectievelijk N237]

Utrecht (Rijnsweerd), Hilversum

Neem bij De Bilt de N237 richting Zeist. Na ± 5 km, ter hoogte van het politiebureau en de Oude Kerk (waar de weg eenrichtingsverkeer wordt) bent u nabij Slot Zeist. P-borden verwijzen naar de juiste eindbestemming.

Vanuit Amersfoort [A28]

Zwolle, Apeldoorn

Neem afrit 3 'Den Dolder/Zeist-Oost', richting Zeist. Bij de tweede rotonde (op de Boulevard) linksaf de Lindenlaan op. Deze gaat na de derde rotonde over in de Jagersingel waar u de bebouwde kom verlaat. Bij de eerstvolgende verkeerslichten rechtsaf richting 'Zeist, Arnhem' via de Laan van Beek en Royen [N224]. Aan het einde van deze weg verwijzen P-borden naar de juiste eindbestemming.

Navigatie

Voor de navigatie naar Slot Zeist kunt u het beste "Brouwerij" Zeist aanhouden. U komt dan uit bij het grote parkeerterrein aan de linkerzijde van Slot Zeist.

Openbaar vervoer

Slot Zeist is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Driebergen-Zeist (op 3 kilometer van Slot Zeist) vertrekken bussen die dichtbij het slot stoppen.

Parkeren

Op 2 minuten loopafstand bevindt zich een gratis parkeerplaats van 300 plaatsen, ook voorzien van 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Mochten deze oplaadpunten bezet zijn, dan vindt u op het Zinzendorfplein nog 20 laadpalen. Daarnaast zijn er twee parkeergarages (betaald) op 5 minuten loopafstand op het Rond van 275 parkeerplaatsen.

Mindervalide

Op het Slotplein is er gelegenheid om te parkeren indien u beschikt over een mindervalide parkeerkaart (1 parkeerplaats). Daarnaast is het gehele slot rolstoeltoegankelijk.

Workshops

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top