De Nederlandse Portretprijs 2021

Sinds 2013 zet ANBI-stichting De Nederlandse Portretprijs zich in om hedendaagse portretkunst in Nederland naar een hoger niveau te brengen.
Hiervoor organiseert zij in mei 2021, na twee succesvolle edities in 2017 en 2019, voor de derde keer De Nederlandse Portretprijs.

Zowel professionele- als amateurkunstenaars zijn welkom hun werk aan te melden, waarmee de Portretprijs een breed scala aan inzendingen zal kunnen presenteren.
Er zijn diverse categorieën, waaronder twee Aanmoedigingsprijzen en een Selfieportretprijs voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

(Foto: de KNVB steunde de Nederlandse Portretprijs 2019, met een portretopdracht voor vertrekkend voorzitter Michael van Praag)

Propositie voor bedrijven

Stichting De Nederlandse Portretprijs nodigt uw bedrijf uit om de Portretprijs 2021 mogelijk te maken én daarbij úw directeur, CEO of andere functionaris op doek te vereeuwigen. Uw bijdrage is, onder voorwaarden, deels aftrekbaar onder de Geefwet.

Lees hier onze folder Bedrijvenpropositie 2021.

MVO

Allereerst helpt uw bedrijf mee om beeldende kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het actief betrekken van jongeren en kunstenaars met diverse culturele achtergronden behoort uitdrukkelijk tot de doelstellingen van DNP. Zo reikt de Nederlandse Portretprijs elke twee jaar twee Aanmoedigingsprijzen uit, om jonge kunstenaars die uitblinken in hun discipline de mogelijkheid te geven om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast zoekt DNP actief de samenwerking op met organisaties om hun tentoonstellingen ook toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. 

Kunst op maat

U kan uit een selectie van de Nederlandse Portrettisten kiezen om een werk in opdracht te laten maken voor uw eigen bedrijfscollectie of bijvoorbeeld als blijvend aandenken bij een jubileum of afscheid.

Meer informatie en het prijskaartje in Bedrijvenpropositie 2021

De Nederlandse Portretprijs komt graag met u in contact!

Mail voor meer informatie, of antwoord op uw vragen, naar relaties@portretprijs.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top