Deelnemen aan de competitie voor De Nederlandse Portretprijs 2017

De aanmelding is gesloten!

Inzenden voor deelname aan De Nederlandse Portretprijs kon tot en met 31 januari 2017.


De 50 genomineerde werken worden getoond in de galerij op deze website. Bij de portretten is ook vermeld wie de prijswinnaars zijn.

Tot en met 3 september is de expositie op Paleis Soestdijk geopend voor publiek.

Wanneer en waar?

De inzendperiode duurt van begin november 2016 tot eind januari 2017.

De selectieperiode duurt van begin februari 2017 tot eind maart 2017.

De expositie op Paleis Soestdijk duurt van half april 2017 tot half juli 2017.

Hoe kan je meedoen?

Iedere deelnemer mag maximaal drie werken inzenden.
Vanaf nu tot en met 31 januari 2017 kan je werk(en) aanmelden.
Zorg dat op de foto's van je werk de signatuur niet te zien is omdat er anoniem geselecteerd wordt!

Begin maart 2017 hoor je of jouw werk in de tweede selectieronde zit en dus live beoordeeld gaat worden op Paleis Soestdijk. Dan volgen er ook meer instructies voor de wijze van aanleveren en dergelijke.

DNP doet het niet alleen!

Deze competitie en expositie organiseren wij in nauwe samenwerking met cultureel organisatiebureau Artifex en Paleis Soestdijk.

Faq

Wie kan meedoen?
Deelname staat open voor een ieder (schilders of tekenaars of beeldhouwers), die in Nederland werkzaam of gevestigd is of die de Nederlandse nationaliteit bezit.
Deelnemers voor de 2D- en 3D-prijs moeten bij inschrijving 18 jaar of ouder zijn.

Alleen om in aanmerking te komen voor de Jong Talent-prijs moet de deelnemer jonger zijn dan 30 jaar.

Zijn er voorwaarden aan het werk wat ingebracht wordt?
Het ingebrachte werk moet een schilderij, werk op papier, beeldhouwwerk, reliëf of een combinatie hiervan zijn op basis van een zitting of een studie naar het leven: de mens moet het hoofdonderwerp zijn. Portretfoto’s, video’s en films komen niet in aanmerking.
Het tweedimensionaal werk mag niet groter zijn dan 250 bij 250 cm. Alle werken die hieraan niet voldoen zullen niet in aanmerking komen voor beoordeling. Het driedimensionaal werk mag maximaal 25 kg en 65 cm hoog zijn. Alle werken zwaarder of hoger komen niet in aanmerking voor beoordeling.

Als het ingezonden werk door de eerste (digitale) selectieronde is gekomen, wordt de kunstenaar uitgenodigd om zijn werk te brengen voor de (fysieke) selectiedag op Paleis Soestdijk op woensdag 15 maart 2017.
Hou deze datum alvast vrij in je agenda!

Bekijk meer FAQ

Stel een vraag

Reglement van de competitie voor De Nederlandse Portretprijs in 2017

DEELNEMEN

Iedere deelnemer mag met maximaal 3 werken meedingen naar De Nederlandse Portretprijs. Per werk betaal je € 30,- deelnamekosten.
Na het invullen van je gegevens kun je direct betalen via iDeal. Zodra de betaling rond is, kan je de afbeelding(en) van je portret(ten) uploaden.
We raden aan om eerst even het Reglement door te nemen voordat je je aanmeldt. Dit document vind je onderaan deze pagina.

SELECTIE

De Selectiecommissie bestaat uit deskundigen uit de kunstwereld. Deze commissie komt samen na sluiting van de inschrijvingsperiode en selecteert uit alle digitale inzendingen een Longlist van 100 tot 200 kunstwerken. Dit is de eerste selectieronde.
In de tweede ronde worden de geselecteerde werken live beoordeeld door de Selectiecommissie op Paleis Soestdijk. Dit gebeurt op woensdag 15 maart 2017.
Dan worden dus de 50 portretten gekozen die doorgaan naar de derde ronde: de jurering voor De Nederlandse Portretprijs (2D en 3D) en de Jong Talent-prijs.

WINNAARS

De 50 genomineerde werken worden tentoongesteld in Paleis Soestdijk vanaf half april 2017. Een jury van experts onder voorzitterschap van Rudi Ekkart maakt in juni haar keuze bekend. Dan zal ook de publieksprijs bekend worden gemaakt
Naast de eer en de naamsbekendheid die het winnen van De Nederlandse Portretprijs meebrengt, ontvangen de winnaars een geldprijs. Bovendien wordt er druk gewerkt aan andere gunsten die we de winnaars kunnen aanbieden.

Download het Reglement